Konrad Henleins krav på den sudetertyske kongres i Karlovy Vary, den 24. april 1938
Kravene blev fremsat den 24. april 1938 til den tjekkoslovakiske regering.
»… Jeg føler mig overbevist om, at tjekken på gaden elsker freden. Jeg tror ikke på had og evigt kævl. På den anden side er det også klart, at den almindelige tjekke må frigøres fra den chauvinistiske tjekkiske presses indflydelse. I dag føler vi os mindre frie end nogensinde tidligere; og vi ved, at hele vor fremtid står på spil.
Hvis de tjekkiske statsmænd virkelig alvorligt stræber efter en bedre forståelse med Tyskland, da bliver det uundgåeligt at gennemføre: 1) en altomfattende revision af den tjekkiske myte om deres (tjekkernes) egen historie; 2) en korrektion af den uheldige opfattelse, at det er det tjekkiske folks særlige opgave at danne bolværk mod den såkaldte tyske »Drang nach Osten«; 3) en revision af den tjekkiske udenrigspolitik, der har ført landet ind i rækken af det tyske folks fjender.
Vi føler os undertrykte, så længe vi ikke tør gøre det samme som tjekkerne. … I betragtning af den aktuelle udvikling hjemme og ude ville jeg være berettiget til at fremsætte endog vidtgående krav. Når jeg ikke gør det, er det i den hensigt at vise verden, at sudetertyskeme ønsker at bidrage til at opretholde freden ved at begrænse deres krav« [som er]:
- Fuld ligeberettigelse mellem tjekkerne og tyskerne.
- En garanti for denne ligestilling ved anerkendelse af sudetertyskerne som retslig selvstændig enhed.
- Fastsættelse og lovmæssig anerkendelse af de tyske områder i staten.
- Fuldt selvstyre for de tyske områder.
- Lovmæssig beskyttelse af enhver borger, der lever uden for sit eget nationale område.
- Fjernelse af de uretfærdigheder, som skete i 1918, og erstatning for de skader, der opstod derved.
- Anerkendelse af princippet: tyske embedsmænd inden for tyske områder.
- Fuld frihed til at bekende sig ti1 tysk »Vo1kstum« og tysk »Weltanschauung«.